SPREKERSINSTRUCTIE

Voor uw voordracht kunt u gebruik maken van een powerpointpresentatie of keynote.

U kunt deze meenemen op memorystick en inleveren in de ruimte voor de sprekersvoorbereiding. Het is niet mogelijk uw eigen laptop aan te sluiten!

PREZI wordt niet ondersteund!
Het probleem met Prezi is dat er veel online gebeurt. Met als gevolg dat er mogelijk patientgegevens onbedoeld online verschijnen, en dat is iets wat we absoluut willen voorkomen. Omdat de kracht van het programma nu juist zit in het er altijd en overal (online) mee kunnen werken en dat voor de inhoud van onze presentaties ook de zwakte is en een gevaar vormt kan het tijdens het NOG niet gebruikt worden.

Computerpresentaties worden vanuit de sprekersvoorbereiding doorgestuurd naar de betreffende zaal. Alle voordrachten worden voorafgaand aan de sessies verzameld en technisch gecontroleerd. Daartoe dienen alle voordrachten uiterlijk een dagdeel van te voren door u te worden ingeleverd in de sprekersvoorbereiding. Voor de voordrachten van de ochtendsessies op woensdag geldt dat deze uiterlijk een half uur voor aanvang van de sessie ingeleverd moeten zijn in de sprekersvoorbereiding.

VOOR EEN OPTIMALE PROJECTIE VAN UW PRESENTATIE EN/OF POSTER:

Gebruik geen codecs die niet op elk systeem voorhanden zijn!

Powerpoint is niet geschikt voor het vertonen van grote videobestanden, pas daarom uw video's aan en controleer de grootte van het videobestand.

Moderne software beschikt over instellingen die uw bestanden verkleinen - gebruik deze!

In principe zullen video's en afbeeldingen embed worden, dus in de presentatie worden verpakt, maar controleert u dit en/ of neem de videobestanden voor de zekerheid ook apart mee.

In de sprekersvoorbereiding en beide zalen wordt gebruik gemaakt van pc's en laptops met powerpoint, en er zijn MAC's met powerpoint en keynote.

In beide zalen is technische ondersteuning en bediening aanwezig. Zaaltechnici zorgen voor de bediening van de apparatuur tijdens uw voordracht: u hoeft slechts aan te geven dat u de volgende dia wilt zien, maar kunt uiteraard ook uw eigen presentatie bedienen dmv een knop.

Om problemen en teleurstelling te voorkomen raden we elke spreker aan de presentatie op tenminste 1 andere PC, Mac of laptop/ macbook - dan die waar de presentatie op gemaakt is - te testen!

We doen ons uiterste best om elke presentatie in de zaal te laten zien zoals u deze bedoeld en gemaakt heeft. Om teleurstelling te voorkomen is het noodzakelijk dat presentaties ruim op tijd worden ingeleverd. Alleen dan kunnen we nog zorgen voor aanpassingen, video converteren indien nodig etc. We rekenen op uw medewerking.

voorzitters

Over het gebruik van fonts (lettertypen)

Steeds vaker ontstaan er problemen met de presentaties omdat er bijzondere fonts zijn gebruikt.
Als deze niet worden bijgeleverd en niet op ons systeem geinstalleerd is kan het gebeuren dat uw presentatie er anders uitziet dan u bedoelt. Tekst past niet meer in een kader, of is groter of kleiner dan toen u de presentatie maakte.

Dat is natuurlijk heel erg jammer. En vervelend.
Gebruikt u daarom zoveel mogelijk fonts die op elk systeem voorhanden zijn.
En wilt u toch graag een bijzonder lettertype gebruiken, neem dat dan mee zodat we het op onze systemen kunnen installeren.
Betreft het een poster: levert u deze dan in als plaatje (PNG/ JPG).

AANLEVEREN POSTERS
Posters dienen
  1. Van te voren worden aangeleverd opdat de jury ze goed kan beoordelen en ze bewerkt kunnen worden voor vertoning op de beeldschermen in de posterlounge.
  2. Ter plaatse in geprinte vorm te worden bevestigd op de posterborden (zijn per 2016 weer ingevoerd).
  3. Ter plaatse digitaal te worden ingeleverd en gecontroleerd voor uw presenatie tijdens de postersessies.

De posters worden digitaal vertoond in de posterlounge op HD beeldschermen. De resolutie is 1920 x 1080 pixels, dat is dan ook de aanbevolen postermaat voor optimale weergave. We adviseren u om de posters in landscape te maken (liggend) in deze pixelverhouding. Immers, een 'staande' poster met pixelverhouding 1080 x 1920 wordt verkleind om deze te kunnen weergeven op een liggend scherm. Posters in deze verhouding gemaakt zullen vaak te groot zijn om als emailbijlage te versturen, maar er zijn voldoende alternatieven om ze te verzenden via internet, bijvoorbeeld via www.wetransfer.com of een andere (gratis) service.
Omdat er veel mensen zijn die hun poster niet in een grafisch programma maar in powerpoint maken: denk aan de paginainstelling. Deze vindt u via bestand - pagina instelling. Kies bij de opties voor 16:9 en liggend/ landscape.

En vergeet u niet de poster in te leveren in de sprekersvoorbereiding voor de posterpresentaties. Daarvoor geldt dat wat hierboven staat vermeld bij de opmerkingen met betrekking tot presentaties.

BELANGENVERSTRENGELING

In het Accreditatie Overleg (AO) d.d. 17 juni 2013 is besloten dat sprekers tijdens geaccrediteerde bijeenkomsten een disclosure slide in hun presentatie moeten opnemen, als eerste dia van hun inhoudelijke presentatie.
De inhoud van de bijgevoegde disclosure slide is geaccordeerd door de CGR (code geneesmiddelenreclame) en IGZ (inspectie voor de gezondheidszorg).

disclosure

De dia's zijn te downloaden van deze site. Zowel voor powerpoint als keynote is de dia in breedbeeld formaat, u kunt het formaat wijzigen in uw presentatie.

Disclosure dia powerpoint
Disclosure dia keynote

U dient deze dia te gebruiken als eerste dia in uw (poster)presentatie!

Start Inschrijven Expositie Programma Informatie
 
Startpagina Deelnemers Info Programma Algemeen
  Voordracht
Cursus
Poster
Plattegrond Wetenschappelijk programma Contact
      Woensdag Sprekersinstructie
      Donderdag  
      Vrijdag